ABC -ul plantelor medicinale cele mai frecvent utilizate A-C

· sanatate
Autori

Cele mai utilizate plante medicinale:

 AFIN-se utilizeaza in diaree,enterite,diabet,infectii urinare,reumatism ,hemoroizi sub forma de ceai,sau tablete ,iar extern sub forma de solutii pentru gargarisme in afectiuni ale mucoasei bucale,stomatite,afte,faringite]

 ALBASTRITA-se utilizeaza intern sub forma de ceai in afectiuni cardiace,,edeme,dischinezii biliare,anorexie,dispepsie.Extern intra in compozitia multor creme si lotiuni cosmetice si dermatocosmetice pentru reducerea edemelor oculare ,a pungilor si a cearcanelor.

 ANASON:-ceai:colica abdominala,pentru stimularea secretiei lactate la tinerele mamici,,dispepsie,balonare.

 ANGHINARE-colica abdominala,colita,constipatie,diabet,dischinezie biliara,dispepsie ,enterita,enterocolita,hepatita ,hemoroizi,tensiune arteriala,insuficienta cardiaca, prurit, urticarie,voma.Se utilizeaza sub forma de ceai –se beau 2-3 cani/zi sau sub forma de comprimate .

 ARNICA-intern:insuficienta cardiaca,antidiareic,sedativ,iar extern intra in compozitia unor geluri si creme cu efect cicatrizant,antiinflamator.

 BRAD-intern sub forma de sirop de brad sau ceai de muguri se indica in afectiuni pulmonare,extern sub forma de comprese in reumatism .

 BUSUIOC-intern in balonare,colica abdominala,diaree,colita,infectii urinare,extern intra in compozitia unor creme pentru ten gras acneic,,seboree.

 CASTAN-intern sub forma de comprimate in afectiuni precum varice,hemoroizi,iar extern intra in compozitia unor geluri/creme pentru varice/hemoroizi.

 CATINA:-intern:antianemic,indicat in boli de ficat,rinichi,reumatism

 CHIMEN:-colici in special la bebelusi,enterocolite,marirea secretiei de lapte la mamicile care alapteaza,balonare,voma,constipatie.

 CIMBRISOR:-sub forma de ceai se indica in dispepsii,paraziti intestinali,crampe abdominale,boli hepatice,afectiuni pulmonare insotite   de tuse :bronsita  ,traheita, laringite,  tonic  digestiv,gripa.

 COADA CALULUI:intern se indica in ulcere gastro-duodenale,gastrite,tuse,boli renale-nisip si pietre la rinichi(calculoza renala),hemoragii uterine,osteoporoza

 COADA SORICELULUI-intern sub forma de ceai simuleaza apetitul,se indica in stari de balonare,ulcer gastric si duodenal.,boli de ochi ,hemoragii nazale,osteoporoza,dischinezie biliara,menstre neregulate si dureroase,inflamatii ale ovarelor,leucoree.

 CORIANDRU:dischinezii digestive,balonare,gastrite,ulcere,sedativ ,carminativ.

CRETISOARA:intern in afectiuni ale organelor pelviene,diaree,,prolaps,tulburari menstruale.

CRUSIN:intern in constipatie,hemoroizi,obezitate,dischinezii biliare

Lasă un comentariu