Vaginoza bacteriana

· sanatate
Autori

Reprezinta o patologie a aparatului genital feminin polimicrobiana care consta in inlocuirea florei normale din vagin cu flora patologica.Orice factor care modifica pH ul normal ,duce la ruperea echilibrului ducand la aparitia microorganismelor patogene.Simptomele observate de paciente sunt :
-secretie anormala urat mirositoare
-senzatie de discomfort in timpul actului sexual
Multe femei sunt asimptomatice iar aceasta patologie se descopera la un examen obisnuit efectuat la medicul ginecolog.
Aceasta patologie poate trece neobservata ,datorita faptului ca unele femei nu realizeaza controale periodice la medicul specialist in vederea verificarii starii de sanatate si poate duce la complicatii severe ,in timp infertilitatea si infectii ginecologice severe.
Controlul ginecologic periodic trebuie realizat cu seriozitate de catre toate tinerele si femeile active ,testul Babes –Papa Nicolau o data pe an la tinerele fara antecedente patologice in aceasta sfera sau de la 6 luni pentru femeile cu antecedente patologice.
Orice simptom neobisnuit identificat trebuie abordat cu multa seriozitate si din timp.

Tratamentul medicamentos este indicat intotdeauna de catre medicul specialist acesta fiind in masura sa recomande exact remediul cel mai eficient,si durata tratamentului.Orice tratament luat dupa ureche poate ingreuna vindecarea.

Tratamentul simptomatic se realizeaza prin spalaturi vaginale cu solutie de Tantum Rosa ,solutie care respecta Ph-ul fiziologic florei normale sau cu comprimate effervescente de Bio Clin care contin acid lactic si aloe.Irigatorul trebuie dezinfectat inainte de fiecare utilizare cu solutie de bicarbonat.
Ca tratament de preventie pot fi folosite ovulele cu lactobacili si vitamina C:Gynophillus,Feminella Vagi C,Viviflor,Gyniel,aceste ovule restabilesc pH-ul fiziologic,stimuland refacerea florei fiziologice.
Este indicat respectarea conditiilor de igiena locala prin utilizarea solutiilor de spalare cu ph apropiat pH -ului filiziologic:sapunuri ,solutii de gel intim,servetele , neagresive ca pH .
Se recomanda utilizarea acestor ovule cu lactobacili si dupa utilizarea de antibiotice.

Un comentariu

Comments RSS
  1. Sorina Vână

    Se poate folosi de la Bioclin si Multi-Gyn Actigel ca tratament de preventie , este natural si sigur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: