Regimul dietetic in Hipertensiunea arteriala

· diete
Autori

Regimul dietetic in Hipertensiunea arteriala

 De evitat:

-consumul de alimente bogate in grasimi animale

-alcool,tutun,cafea

-semipreparate sau preparate instant cu continut bogat de sare ,si E-uri alimentare

-branzeturi sarate si cu continut crescut in grasime animala

-de evitat prajelile

-sedentarismul

Recomandat:

-regimi hiposodat-sare in catitate mica  sau deloc prin utilizarea sarii fara sodiu existente in magazine si farmacii

-condimente in cantitate redusa sau deloc

-consum de legume ,fructe  adecvat

-supe ciorbe  preparate fara adaos de vegeta sau potentiatori de aroma

-carne slaba de peste ,pui ,curcan sau vita preparata prin fierbere sau innabusire-

-consum zilnic de cereale integrale-regleaza tranzitul intestinal

-aport adecvat de acizi omega 3-prin consum de peste marin sau suplimente alimentar-reduc riscul cardiovascular

-evitarea sedentarismului-plimbari zilnice ,mers pe jos macar 30-45 minute pe zi,miscarea favorizeaza diminuarea presiunii sistolice si diastolice de la nivelul inimii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: