Insolatia

· sanatate
Autori

Insolatia

Insolatia  apare atunci cand organismul in urma unei expuneri indelungate la soare nu reuseste sa si scada temperatura.O persoana care sufera de insolatie poate prezenta temperatura de peste 40 C ,si nu prezinta transpiratie. 

Insolatia reprezinta o urgenta medicala.Apare in urma expunerii la soare cu capul descoperit.Este cauzata de acumulare de lichid la nivelul scoartei cerebrale –edem cerebral.Dupa cateva ore de la expunere apar simptom precum:greata,cefalee,fotofobie,ameteli,,febra, frisoane,alterarea starii generale.

Se indica ca pe parcursul expunerii la soare sa se consume lichide  min.2 litri,sa existe imbracaminte corespunzatoare haine usoare din materiale care lasa pielea sa respire si palarie ,sapca.

            Daca s a produs insolatia, pentru copii si varstnicii  trebuie apelat serviciul de urgenta.Adultii in functie de gravitate trebuie sa se retraga din locul insorit la umbra ,la loc racoros,pe frunte se vor aplica comprese cu apa rece, se vor consuma solutii cu electrolitii pentru a evita deshidratarea.

Se va monitoriza temperatura corpului,pentru a observa revenirea la temperatura normala.Daca starea pacientului incepe sa se agraveze(delir,varsatura,cresterea temperaturii) trebuie chemata ambulanta ,in vederea acordarii unui prim ajutor de specialitate.

Nu se va administra automedicatie:aspirina,paracetamol alte analgezice in vederea scaderii temperaturii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: